Záhada ztraceného filmu

úvod

Nikdy by mě nenapadlo, že se něco takovýho může stát, ale stalo se. Doteď jsem z toho trochu na vážkách, ale na druhou stranu, výsledek neni až tak špatnej. Dvojitá expozice je známý pojem a tuhle srandu umí i spousta starých analogových foťáků. Ale Zeniti ne. Určitě tedy ne ty, co mám já (jo, jeden už je „po smrti). Ale samozřejmě, dá se to i obejít. Pokud tedy chcete. Nebo jste bordeláři.

Ne vždy se na to soustředím, ale jste-li opatrní a máte dobrý postřeh, lze film z foťáku vytáhnout ne zcela zavinutý, ale ještě s nějakým tím cancourkem venku – to při zpracovávání filmu trochu usnadňuje práci buď vám, nebo fotolabu, kterému film svěříte. Ale má to svoje „skrytý hrozby„…


Když jsem dala vyvolat filmy ze Sevilly a zbytek z Arménie, měla jsem permanentní pocit, že jich je málo. Že je prostě o film míň. Že mi chybí fotky ze Sevilly, kterými jsem si stoprocentně jistá, že jsem je fotila. Po čase jsem si řekla, že jsem se přepočítala a vzhledem k tomu, že měl „Zenit druhý“ před smrtí, řekla jsem si, že se už tehdy vevnitř něco pošroumalo a fotila jsem nějakou dobu na prázdno.

Omyl.

Když jsem totiž s napětím poprvé prohlížela index k filmu z období mezi Vánocemi, nestačila jsem se divit. Jo, přesně tak. Vytáhla jsem ze Zenitu nového (ale staršího) první film odfocený v Seville, a po nějaké době ho jakoby se nechumelilo dala do Zenitu staršího (ale novějšího, hehe). A to je celá záhada ztraceného filmu.

Důvodem prvním je samozřejmě to, že jsem ultramegabordelář, důvodem druhým asi to, že jsem fakt šikula. Jednou, možná dvakrát mě trklo, že když filmům často nechávám cancour, můžu si pak některý splést s nevyfoceným. Ty cancoury jsou ale tradičně pokroucený a vožvejkaný, takže se to i tak poznat dá. No, ne úplně vždycky, protože tenhle vypadal naprosto nedotčeně. Hehe.

Výsledek je ale rozhodně zajímavej (teda srovnatelně zajímavej jako tisíce filmových dvojexpozic kterých je internet plný), jen je samozřejmě v tomhle případě prakticky nemožný se znovu přesně trefit, takže přes většinu fotek vede tmavší pruh (pozůstatek předělů z původních fotek), ale neva. Dejme tomu, že je to umění náhody a bordeláři jedou prostě.


A schválně, na kterých fotkách je měsíc v úplňku?


zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit zenit

Sláva Zenitům, jsou to vrzající mazlíci co koupou jak oslíci.

 

Pac & Pěstí Metteorwa

Mohlo by se vám také líbit...

One thought on “Záhada ztraceného filmu

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..